• Images 1
  • Images 2
  • Images 3
  • Images 4

Dah lama tak update blog..

May 09, 2017 PSyKO™

Assalamualaikum,selamat petang semua..dah lama juga aku xpost apa2 sepanjang 2017 ni..dek kerana kesibukan sehari harian jadi xsempat update apa2..apa kabar anda semua?semoga semua sihat2 dan dilindungi Allah S.W.T..ok lah sekian post aku untuk kali ni..xrau lagi bila aku akan update tapi Inshaallah aku akan cuba untuk update dalam masa yg terdekat ni.. oh ya,sebelum kita yg beragama islam menyambut bulan mulia iaitu bulan puasa,aku ingin memohon maaf andai selama aku ngeblog ada terkasar bah

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2017

Jan 01, 2017 PSyKO™

Assalamualaikum semua..lama saya tak update blog ni..banyak kerja yg perlu dibuat..saya ingin mengucapkan selamat menyambut tahun baru 2017..maafkan saya jika selama saya ngeblog di nwb ni ada mengguris perasaan anda semua..semoga apa yg anda mahu kecapi ditahun baru ni dapat terlaksana..dan semoga panjang umur anda semua..amin sekian saja lah saya ucapkan.. ASSALAMUALAIKUM

Cara Membuat Perkataan ADMIN Di Komen Blog

Dec 04, 2016 PSyKO™

Assalamualaikum & selamat malam semua..lama rasanya tak update apa2 dekat blog ni..maklumlah sibuk didunia nyata..tutorial kali ni aku nak share macam mana nak buat perkataan ADMIN ketika kita komen diblog kita..aku share pada yg belum tau..bagi para2 master2 maaflah adik newbies tumpang lalu..haha..ok lah tanpa basa-basi mari kita kita ke step 1 #comments .comment .comment-header .title a[href="url blog anda"]:after{content:"(Admin)";padding:4px; color:red} #comments .comment

Tutorial Menambah Kata [Read More] Disetiap Posting Di Nextwapblog.com

Nov 14, 2016 PSyKO™

Assalamualaikum,kali ni aku nk bg korang 1 lg tutor nk tambah kata [Read More] di setiap post yg korang buat..ok la tanpa basa basi mari ke TKP copy kode dibawah ni dlu gan! {% if posts_by_search %} Menampilkan hasil pencarian untuk "{{ posts_by_search }}". {% elseif posts_by_tag %} Menampilkan tag dari "{{ posts_by_tag }}". {% elseif posts_by_category %} Menampilkan posting dalam "{{ posts_by_category }}".

Tutorial Membuat First Letter/Huruf Besar Diawal Post

Nov 13, 2016 PSyKO™

Assalamualaikum semua NWB user..selamat malam..ya ni posting aku yg pertama mengenai tutorial.. post pertama ni simple je..seperti judul posting ni,aku share tutorial macam mana nak buat first letter di awal posting kita kelihatan rapi/cantik seperti gambar diatas..menarik bukan?pengunjung akan menarik untuk membaca/melihat posting yg anda buat..kodenya mudah..takde la kode2 yg sulit..melainkan basic kode..sebelum terlupa,kode ini tidak akan jalan kalau template masih standard..jadi harus

Salam Perkenalan

Nov 11, 2016 PSyKO™

Assalamualaikum kepada semua NWB user..maaflah baru buat post sekarang..sebabnya saya sedang sibuk dengan hal duniawi & blog masih dalam proses editing agar anda semua nyaman di blog saya..untuk pengetahuan semua,saya bukanlah orang dari indonesia tetapi dari seberang..harap anda semua dapatlah terima saya disini..saya juga tahu ramai orang indo tak suka dgn orang malay..tapi kita sebagai manusia tak lari dari berbuat kesalahan..cukuplah sampai disini dulu saya menulis..harap dapat beri tunjuk a

Popular post

Navigation